Stage-ervaring

Melvin Verweij, stagiair SP Woerden

Mijn activiteiten bij de SP:

Mijn stage begon met het bijwonen van een vergadering over de eventuele gaswinning in Woerden.
Nadat te hebben bijgewoond ben ik samen met Leen de Vries (lid van de SP) naar een workshop gegaan voor meer inzicht.
Daarna kwam de eerste bijeenkomst met een paar andere stage lopers bij de SP.
We hebben daar de plannen besproken voor de SP, Rood en eventueel een jongeren afdeling.
Ook hebben we het gehad over de problemen rondom de scholen. Onder anderen: Het verplicht volgen van CKV en gym lessen. Die niet nodig zijn voor het behalen van het examen maar toch benodigd zijn indien iemand zijn/haar examen wil doen. We hebben het ook gehad over het rookhok. Daarover is te zeggen dat de leraren wel mogen roken in een rookhok en de leerlingen mogen dat niet. Het idee van de SP (red: de scholieren). Het weghalen van het rookhok of de leerlingen ook de mogelijkheid geven om te roken. Dus wat meer gelijkheid.
Later zijn we toch meer gaan werken tegen het rookhok. We hebben allemaal ideeën bedacht om dit probleem aan te pakken. Ik heb in de sigaretten actie ook een aantal ideeën bedacht zoals het promoten van de actie. Wat nog steeds bezig is.
Ook heb ik geholpen met het ophalen van enquêtes, Wat als het goed is nog steeds gebeurd.
Ook heb ik tussendoor nog een paar bijeenkomsten bijgewoond zoals een bijeenkomst over de NAVO. Waar we onze kennis hebben versterkt.

Mijn visie:

Over de SP algemeen heb ik mijn meningen.
Ik vind het een goeie partij met goede standpunten. Maar het uitvoeren zou misschien iets beter kunnen. Verbeter punten zijn er zeker. Er zou misschien wat meer actueler gekeken kunnen worden. Ook kunnen de acties iets meer naar de juiste leeftijdsgroep gebracht worden. (Ligt natuurlijk aan de actie)
Pluspunten van de SP zijn onder andere het betrekken van jongeren. Gezien zij binnenkort alles overeind moeten houden.
Een ander pluspunt is dat ze een goede kijk geven op de politiek. Het heeft mij in ieder geval een beeld gegeven.
Wat mij aansprak was het actie voeren tegen de school. Gezien daar veel verbetering kan gemaakt worden. Niet alleen op het gebied van een rookvrije school. Maar ook de ongelijkheid tussen docent en leerling. En natuurlijk is dat niet het enige wat me aansprak. Wat me minder aansprak was het actievoeren tegen dingen als de gaswinning en het zorgfonds. Natuurlijk moet daar meer aandacht naartoe gebracht worden. Maar naar mijn idee is dat niet wat momenteel bij mensen speelt. Ook is voor dingen als het zorgfonds momenteel weinig te doen. Het zit financieel niet lekker met zorgfondsen en dat kan heel moeilijk aangepast worden.
Wat ik vind van de MaS bij de SP is dat het een goede plek is voor een stage naar mijn idee.
De mensen zijn aardig en je kunt er van alles leren. Ook is het altijd goed om te kijken hoe een partij als de SP nou werkt.

Heeft de stage mij gemotiveerd om later wat met de politiek te doen:
Ja en Nee. Dat heeft meerdere redenen. Om te beginnen.

  1. Ik doe liever wat met computers en als ik tussen politiek moet kiezen en het maken van games later wordt het games. Politiek zal wel op de 2e plaats staan.
  2. Je moet veel doen en het kan veel tijd in beslag nemen.

Dan heb ik nog een paar redenen waarom ik het wel zou doen.

  1. Het is altijd leuk om mensen te geven wat ze willen. En in een beschaving te leven waar iedereen tevreden is. Niet alleen de partij die aan de macht is. Wat in mijn ogen nu wel zo is.
  2. Ik vind dat er veel verbetering moet komen in de Nederlandse maatschappij. En dan praat ik over grote dingen zoals Defensie, de immigranten/vluchtelingen problemen/aanpak en als voorbeeld het economische gedeelte van Nederland.

Aanvulling:

Bij de stage heb ik veel geleerd over de politiek en hoe dat werkt. Je krijgt wellicht meer kennis dan uit een simpel boek werken op school. Want bij de stage kun je het echt meemaken/zien.
Ook kun je bij de stage meehelpen bij je eigen idee!
Ik bedank alle mensen voor het helpen bij de stage en wens de SP zelf nog veel succes bij de rookactie en de verkiezingen.

Gemaakt door: Melvin Verweij uit Woerden